Gazebo

Opplev Frognerparken

Det er mange måter å koble av på, og det å finne roen selv midt i en travel storby. Frognerparken i Oslo, er for meg et slikt sted. Det er en del som kaller parken for Vigelandsparken, dette fordi alle skulpturene i parken er laget av Gustav Vigeland. Men det egentlige og riktige navnet, er altså Frognerparken. Jeg har mange flotte minner og opplevelser fra denne parken, opp gjennom mange år. Det finnes et flott og rikt fugleliv på stedet, så det å ta med seg barna og mate duer og ender kan være en flott tur i seg selv. Jeg finner rett og slett roen der inne, og en flott sommerdag i parken er noe jeg setter pris på.

Offentlig park

Vi snakker her om Norges mest besøkte severdighet, og den har en størrelse på nesten 500 mål. Så man kan forstå at det er nok av plass å boltre seg på, og den brukes ofte til løping og annen form for fysisk aktivitet. Jeg tror nok de fleste i Oslo, setter pris på å ha muligheten til å kunne komme seg litt vekk fra byens gater og biler. Når man er inne i parken, hører man knapt støyen fra Kirkeveien som man finner ved hovedinngangen. Opprinnelig var Frognerparken, en del av den flotte gården Frogner Hovedgård. Denne gården har ikke bare gitt navn til Frognerparken, men også til en annen turistmagnet nemlig Frognerseteren. Bydelen Frogner er også et eksempel på et sted, eller område som har sitt navn fra samme gård

Oslo Bymuseum

Et museumsbesøk kan være en fin avkobling, inne i parken finner man Oslo Bymuseum. Byggestilen som man finner i den sørlige delen av parken, er i dansk herregårdsstil. Ikke langt unna herregårdsbygningene, finner man også en flott lystpaviljong som er plassert på Utsikten. Dette er navnet på en høyde, som på grunn av sin beliggenhet altså fikk dette navnet.

Frogner dammen

Dette er stedet i parken man finner ender, jeg tror knapt det finnes et sted i Oslo med mer fugler enn her. Ta med brødposen og bare nyt synet av disse flotte fuglene, det er jo en rekreasjon i seg selv. Frogner dammen ligger lett tilgjengelig inne i parken, mens man i hjertet av parken finner Vigelandsanlegget.

Bading og tennis

Det er mange muligheter i området i og rundt Frognerparken, en varm sommerdag kan det kanskje friste med en tur på Frogner badet. Det er også tennisbaner rett utenfor parken, så det er nok å ta seg til her i hjertet av Oslo.

Bading og tennis

Fredet

Riksantikvaren vedtok i 2009, å frede Frognerparken. Dette ble gjort med hjemmel i kulturminneloven, og ble med dette den første parken i Norge som er fredet. Det er mye som kan sies om Frognerparken, og alt den inneholder. Det beste tipset er nok å ta turen selv, på en flott sommerdag så er det et yrende liv inne i parken. Om man oppsøker parken en flott høstdag, kan man nyte synet av flotte høstfarger på parkens mange trær. Uansett årstid, Frognerparken er en rekreasjon for byens innbyggere.

DELE DENNE
No Comments

RELATERTE POSTER

Bygdøy et paradis i Oslo

Det er ikke noen tvil om at Oslo er byen som har det meste, det er ikke mange hovedsteder som kan skilte med en slik variasjon som Oslo og omegn.

April 18, 2019 0

Vandring langs Akerselva – Et paradis i Oslo

Jeg tror ikke det er å ta munnen for full, å si at Akerselva og områdene langs elva kan kalles for et paradis. Her finner man noen for enhver smak, natur og miljø veksler hele veien fra Frysja til Bjørvika.

November 16, 2018 0

Vandring langs Akerselva – Historie

Jeg har tidligere skrevet litt om hva man kan gjøre i Oslo, tenker da på noe som kan få deg til å roe ned og senke skuldrene. Oslo er full av slike steder til å være en travel storby, så er det utrolig hvor fredfull den også kan være. Det […]

November 7, 2018 0

Opplev St. Hanshaugen i Oslo

Jeg har skrevet en del om steder i Oslo, som man kan finne roen og stillheten. Kanskje ikke helt overraskende for noen, så er jeg opprinnelig en Oslogutt. Jeg har selv minner fra St. Hanshaugen i Oslo, nettopp fra St. Hans eller midtsommer om du vil.

October 24, 2018 0