Bokaften i lysthuset

Bokaften i lysthuset

Det kan være mange måter å bruke et lysthus på, har jo tidligere skrevet litt om det å ta vare på et parforhold og noen ideer rundt det. Men et slikt hus kan brukes til så mangt, litt kommer jo an på størrelsen men man må jo planlegge ut fra hva man har. Personlig mener jeg at man uansett størrelse på lysthuset, ikke bør være for mange. Det skal være intimt og personlig.

Bokaften med venner

Dette med å arrangere bokaften er ikke noe nytt i seg selv, det finnes både private men også biblioteker som driver med dette. Men jeg tenker at settingen man får i et lyshus, kan inspirere enda mer enn om man befinner seg i et stort bibliotek eller en storstue.

Om man ønsker å kombinere en slik kveld med en enkelt bevertning, eller for den saks skyld en flaske vin, er noe man må finne ut av selv. Det kommer så klart også an på hva de involverte ønsker seg, dette kan man jo sjekke ut på forhånd.

Ulike tema

Det finnes mange måter å legge dette opp på, vet at mange starter en slik ordning med at hver enkelt tar med seg sin favorittbok. Man kan også ha ulike tema etter hvert, men som en start er det ofte best at hver og en tar med seg favorittboken sin. Dette er en fin måte å bli kjent på, og at hver enkelt kan ha en presentasjon om både boktittel og forfatter.

Forfattere som inviterer

Det finnes en del arrangement, hvor en eller flere forfattere går sammen om en bokaften. Det er gjerne når de skal lansere nye bøker, men det kan også være en flott måte å treffe både nye og gamle venner på.

Om man vil utvide sin egen bokaften i lysthuset, kan man jo kontakte en lokal forfatter og invitere vedkommende til en hyggelig bokkveld.

Varier på steder

Om det er 8 personer som er med på et slikt opplegg, kan man rullere på hvem som står som vert. Det kan jo være spennende med ulike steder og miljøer fra gang til gang.

Man kan også bruke andre arenaer enn private, museum, cafeer, båtturer, togreiser ja det er bare fantasien som setter begrensninger.

Men om vi ser mer på lysthus, kan det jo være venner, kolleger eller slekt som har slike. Om man er en gruppe kan man jo sette opp et i fellesskap også, da blir dette gruppas faste møtested.

Temabaserte turer

Gruppa kan fra tid til annen også arrangere temabaserte turer, kommer her med et eksempel: Tema: Finnskogen, gruppa reiser for eksempel til Svullrya på Finnskogen. Her finnes det museum om finneinnvandringen, bøker om historien der langt inne på skogen og muligheter for overnatting er det også.

Det finnes også en rekke finnetorp både på svensk og norsk side av grensen, på en del av disse selges det også bøker som tar for seg historien og mystikken på Finnskogen.

Så det er bare å sette i gang planleggingen!