Bygdøy et paradis i Oslo

Bygdøy et paradis i Oslo

Det er ikke noen tvil om at Oslo er byen som har det meste, det er ikke mange hovedsteder som kan skilte med en slik variasjon som Oslo og omegn.

Jeg har tidligere skrevet en del om hva du kan gjøre i Oslo, for å koble av å finne roen. For det er nettopp dette som er spesielt med Oslo, at man midt i storbyen kan finne roen og ikke bare oppleve asfalt og bilstøy – slik som det ofte er i andre storbyer. Vi skal nå til Bygdøy, som virkelig er en av de flotteste perlene i Oslo. Det at stedet ligger et steinkast fra Oslo sentrum, gjør at det er et yndet utfluktsmål både for tilreisende og turister.

Muséer

Jeg velger å starte med Bygdøy sine alle muséer, for det er nettopp dette som trekker mange ut til halvøya vest i Oslo. Men det er også mange muligheter når det kommer til friluftsliv, og sjøveien er den flotteste ut til Bygdøy. Fra Rådhusbrygga i sentrum, tar det bare ett kvarter ut til halvøya i Oslofjorden.

Lærerike turer

På ukedagene så myldrer det av skoleklasser der ute, for muséene som finnes der er et yndet mål for skolene som kommer fra fjern og nær. Men det er ikke bare skoleelever som trekkes ut til Bygdøy, her er det alt fra de helt unge til eldre mennesker som trives. Men det er mer å oppleve enn muséer, og jeg tenker da på flotte strender og gamle flotte gårder som ligger idyllisk til på halvøya. Det at Bygdøy har noe for enhver smak, er i alle fall sikkert og visst.

Folkemuseet

Her finnes det store og spennende samlinger, slik som folkedrakter, samling med hus fra hele landet, samisk kultur, forskjellig type håndverk og ikke minst en flott stavkirke fra 1200-tallet. Det at dette museet faktisk er en av verdens eldste og største, gjør jo det hele enda mer unikt og eksklusivt. Det finnes også et Holocaust-senter på museet, som tar for seg jødenes situasjon under krigen.

Berømte båter

Gamle og kjente båter, finnes det også mye av ute på Bygdøy. Vikingmuseet er ett av tre flotte muséer, som faktisk huser de best bevarte vikingskipene i verden. Det er også mye annet å se på i samlingen, blant annet gjenstander som er funnet i vikinggraver. Kon-Tiki og Thor Heyerdahl er å finne på et annet museum, eller i alle fall flåten og historien om hans fred med Kon-Tiki i Stillehavet. Frammuseet er også et flott sted å besøke, som har det sterkeste treskipet som noen gang er bygget i sin samling.

Berømte båter

Friluftsliv

Når det kommer til friluftsliv så er det ikke mange steder som slår Bygdøy, og da spesielt på sommerstid med sine flotte strender og badeplasser. På varme sommerdager så valfarter folk ut dit, og det er ikke uten grunn. Huk er nok Oslos mest kjente badeplass, hvor folk kan kose seg både med og uten klær. Men ute på Bygdøy er det også mange flotte muligheter, både for sykkelturer og gåturer. Her er det bare å la roen senke seg, og nyte det gode liv.