Lysthus som avkopling

Lysthus som avkopling

Vi vet alle hvor hektisk det kan være i hverdagen, jeg har mange ganger tenkt å finne meg et sted hvor jeg virkelig kan koble helt av. Men med dagens stress og mas, og ikke minst mobiltelefoner så er ikke dette så lett. Vi skal jo hele tiden være tilgjengelige og oppdaterte, men hva med å slå av telefonen og bare melde seg helt ut? Man kan starte med noen timer, kanskje et par kvelder i uken etter jobb? Hva med å tilbringe kvelden i lysthuset, enten alene eller med en du liker godt. Ingen meldinger ingen mailer, jeg tror dette er noe vi alle trenger.

Husk å gjøre det enkelt

Jeg er opptatt av at det skal være enkelt, med det mener jeg at du skal kunne slappe helt av og ikke lage stress og mas. En kveld i lysthuset med samboer eller ektefelle, ikke planlegg med avansert middag. Resultatet da er at du eller dere begge bruker halve kvelden på kjøkkenet, så en enkel meny holder lenge.

Spise ute på vei hjem fra jobb

For at det skal bli så enkelt som mulig, hvorfor ikke spise ute på byen. Dere finner en koselig restaurant, gjerne et sted dere har vært før som dere begge liker. Dere koser dere med god mat og kanskje et glass vin eller to, dessert venter dere med for den skal dere ha i lysthuset når der kommer hjem.

Ost og kjeks

Etter en flott middag sammen, har dere kommet hjem og skal nå ha resten av kvelden sammen i lysthuset. Noe som er veldig godt, og ikke minst enkelt å lage til, er ost og kjeks. Dere har muligens allerede tatt et glass eller to med vin til middagen, vin passer jo perfekt til ost og kjeks så ta gjerne med en flaske god rødvin.

Den gode samtalen

Denne kvelden er mobiltelefonfri og barnefri, denne kvelden er kun for deg og din bedre halvdel. Dere har begge gitt beskjed om dette både privat og på jobben, dere er rett og slett ikke tilgjengelige.

Tenk tilbake på hvor mange ganger du har tenkt tanken «Det skulle jeg sagt til mannen min» eller «Vi må sette oss ned og mimre litt om tiden vi var nyforelsket» Det er slike tema jeg tenker på, slikt man ikke har tid eller anledning til å snakke om i hverdagen. Det skal ikke handle om praktiske og hverdagslige ting, da kommer man raskt inn på tema som kan ende i diskusjoner og i verste fall krangel.

Ha det som en tradisjon

Hvorfor ikke ha dette som en tradisjon, jeg velger bevisst å ikke bruke ordet rutine. For meg er dette ordet litt negativt ladet, i alle fall i denne sammenhengen. Jeg mener at dette er noe man som et par bør gjøre relativt ofte, men ikke for ofte. Da mister man litt av eksklusiviteten ved det, og det skal være noe man ser frem til og opplever som positivt. Jeg ser for meg fire ganger i året, og ikke bare på sommeren.