Opplev Frognerparken

Opplev Frognerparken

Det er mange måter å koble av på, og det å finne roen selv midt i en travel storby. Frognerparken i Oslo, er for meg et slikt sted. Det er en del som kaller parken for Vigelandsparken, dette fordi alle skulpturene i parken er laget av Gustav Vigeland. Men det egentlige og riktige navnet, er altså Frognerparken. Jeg har mange flotte minner og opplevelser fra denne parken, opp gjennom mange år. Det finnes et flott og rikt fugleliv på stedet, så det å ta med seg barna og mate duer og ender kan være en flott tur i seg selv. Jeg finner rett og slett roen der inne, og en flott sommerdag i parken er noe jeg setter pris på.

Offentlig park

Vi snakker her om Norges mest besøkte severdighet, og den har en størrelse på nesten 500 mål. Så man kan forstå at det er nok av plass å boltre seg på, og den brukes ofte til løping og annen form for fysisk aktivitet. Jeg tror nok de fleste i Oslo, setter pris på å ha muligheten til å kunne komme seg litt vekk fra byens gater og biler. Når man er inne i parken, hører man knapt støyen fra Kirkeveien som man finner ved hovedinngangen. Opprinnelig var Frognerparken, en del av den flotte gården Frogner Hovedgård. Denne gården har ikke bare gitt navn til Frognerparken, men også til en annen turistmagnet nemlig Frognerseteren. Bydelen Frogner er også et eksempel på et sted, eller område som har sitt navn fra samme gård

Oslo Bymuseum

Et museumsbesøk kan være en fin avkobling, inne i parken finner man Oslo Bymuseum. Byggestilen som man finner i den sørlige delen av parken, er i dansk herregårdsstil. Ikke langt unna herregårdsbygningene, finner man også en flott lystpaviljong som er plassert på Utsikten. Dette er navnet på en høyde, som på grunn av sin beliggenhet altså fikk dette navnet.

Frogner dammen

Dette er stedet i parken man finner ender, jeg tror knapt det finnes et sted i Oslo med mer fugler enn her. Ta med brødposen og bare nyt synet av disse flotte fuglene, det er jo en rekreasjon i seg selv. Frogner dammen ligger lett tilgjengelig inne i parken, mens man i hjertet av parken finner Vigelandsanlegget.

Bading og tennis

Det er mange muligheter i området i og rundt Frognerparken, en varm sommerdag kan det kanskje friste med en tur på Frogner badet. Det er også tennisbaner rett utenfor parken, så det er nok å ta seg til her i hjertet av Oslo.

Bading og tennis

Fredet

Riksantikvaren vedtok i 2009, å frede Frognerparken. Dette ble gjort med hjemmel i kulturminneloven, og ble med dette den første parken i Norge som er fredet. Det er mye som kan sies om Frognerparken, og alt den inneholder. Det beste tipset er nok å ta turen selv, på en flott sommerdag så er det et yrende liv inne i parken. Om man oppsøker parken en flott høstdag, kan man nyte synet av flotte høstfarger på parkens mange trær. Uansett årstid, Frognerparken er en rekreasjon for byens innbyggere.