Sport i Oslo

Sport i Oslo

Sport i Oslo

Som i de fleste storbyer vil du finne stor variasjon av tilgjengelige aktiviteter og sportsgrener i Oslo; enten om du er en enkel mosjonist, eller toppidrettsutøver. Sport defineres som alle typer fysisk aktivitet som er konkurransepreget, hvis formål er å vedlikeholde eller forbedre prestasjon og fysiske evner, og som er underholdende for både utøver og publikum. Innenfor dette begrepet vil du finne et hav av aktiviteter som strekker seg fra tradisjonelle ballsporter (som fotball og håndball), og så langt som til sjakk, hestesport og hundesport. I Oslo vil du finne sports- og idrettsgrener for alle nivå, alle aldersgrupper og alle kunnskapsnivåer. Fellesnevneren for alle sportsgrenene er at de gir mye glede, energi og bedre helse ved økt fysisk aktivitet.

Forskjellige typer sport i Oslo

Mange assosierer begrepet sport og idrett med tradisjonell ballsport, som fotball, håndball, golf, tennis osv. Men det finnes et langt større tilbud hvis man ønsker å utvide horisonten sin litt. Hestesport er for eksempel mye mer enn å sitte på ryggen til en hest. Innenfor denne sportsgrenen finner du turning (voltige), sprangridning, dressur, feltritt, distanseritt, trav/monté og presisjonskjøring. I hundesporten finner du lydighet, rally-lydighet, agility, smeller/nose-work, blodspor, jaktprøver, freestyle og mye mer.

Forskjellige typer sport i Oslo

Hvis du vil prøve deg på en ny sport, kan du i Oslo finne informasjon om både fekting, parkour, orientering, skyting, padling og dansesport på Aktiv i Oslo. Turorientering er en av de sportene som kombinerer utforsking av nye områder, den ultratradisjonelle norske turgåingen og sport. Klassisk orientering baserer seg på å finne et gitt antall poster innenfor en gitt tid, og de raskeste premieres. Turorientering handler ikke om å konkurrere på tid, men å finne flest mulig poster, komme seg ut på tur og få folk flest i aktivitet. Faktisk er turorientering et av Norges største trim-tiltak, og passer bra for folk i alle aldre og med alle fysiske nivå. Alt du trenger for å starte med turorientering er et kart over postene.

Ønsker du å utfordre deg selv på en ny måte, har klatreparker blitt særdeles populære. I Oslo Klatrepark finner du mange løyper tilpasset forskjellige nivå, fra helt nybegynner til godt erfaren. Her får du klatrer rundt i en hinderløype som befinner seg i tretoppene, og ta zipline mellom hindrene. Dette er en aktivitet som passer alle aldre, da det i de enkleste løypene ikke krever særlig fysisk form.

Tradisjonell sport i Oslo

Norge har kanskje aldri vært i verdenstoppen i fotball, selv om vi elsker sporten er vi ikke særlig gode i den. Det vi derimot i mange år har vært eksepsjonelt gode i er håndball, og sporten minker ikke i popularitet. Det har stort sett vært damelandslaget som har dominert pallplassene, men de siste årene har også herrelandslaget begynt å vise frem sine ferdigheter, og tatt flere medaljer i prestisjetunge mesterskap. Håndball er en sport vi nordmenn stifter bekjentskap til tidlig, og særlig i gymtimene på barneskolen; det er en intens og fysisk krevende sport som gir adrenalinkick, god lagånd og samarbeidsevner, og ikke minst mye glede.